Renovera huset med rätt val

När det är dags att renovera huset är det många val som behöver göras gällande färg på fasaden och om taket behöver läggas om eller byggas till. Genom att ta hjälp av en expert kan du se till så att ditt hus får precis det utseende och den funktion du önskar dig.

Hos Villatakexperten kan du få hjälp med takläggningar på alla sorters tak i Uppsala och Stockholm. De arbetar med takpapp, takpannor, solcellstak och plåttak. Som kund har du full insyn i arbetsprocessen och Villatakexperten ser inte arbetet som färdigt förrän du är helt nöjd med resultatet.

Takläggning och fasadfärg

Om du vill lägga nytt tak eller byta ut det befintliga på ditt småhus kan du minska kostnaden med hjälp av ROT-avdrag. Även taktvätt kan ge en skattereduktion. Det finns även en rad andra områden där du kan använda dig av avdraget vid en renovering, som när du ska gräva ner ledningar för avlopp eller när du behöver göra en tillbyggnad på ditt befintliga hus.

En annan vanlig renoveringsåtgärd är att måla om fasaden på huset. Det är då viktigt att göra genomtänkta val och att jobbet utförs kunnigt, oavsett om det är du som målar fasaden eller om du anlitar en firma för jobbet. Det finns tre olika typer av täckande färg. Dessa är vattenlöslig alkydfärg, linoljefärg och akrylat som är en plastfärg. När huset målas om bör det först tvättas och fasaden sköljas av. Tvätten bör ske med mögeltvätt på norrsidan och under takfoten. Du kan skrapa lokalt på fasaden och därefter slipa med sandpapper nummer 80. Grunda därefter på fasadfläckar, det bästa är att använda förtunnad alkyd. Det sista steget är att slutmåla.

Många frågar sig om det är bäst att ta bort all färg och måla om huset från grunden, eller om det är bättre att bara lägga på ytterligare ett lager. Detta beror på om du vill behålla huset länge. Då underlättar det för framtida underhåll om du tar bort den gamla färgen och börjar om, samtidigt som du ser till att husets trä mår bra. Det är numera enkelt att ta bort gammal färg. Det finns moderna färgborttagningsmedel som är effektiva och enkla att använda samt mindre miljöfarliga än sina föregångare.

portal