Färger i hemmet

På grund av den pågående pandemin så har många av oss behövt spendera större del av vår tid än vad vi gjort tidigare i våra hem. Detta har gjort att allt fler har börjat förändra sina hem och renovera för att de ska trivas bättre. Genom att byta färg, material eller mönster kan du snabbt förändra ditt hems intryck och ge det en helt annan känsla än tidigare.

Väggar

Det första många kanske tänker på när de ska renovera är hur väggarna ser ut. Man börjar kolla runt på vilka färger som finns eller vilka tapetmönster som skulle passa. Vi har influencers som Bianca Ingrosso och Therese Lindgren att tacka att väggarna just nu helst ska vara i en beige färg.

I övrigt ska väggarna gärna gå i de mer dova, naturliga färgerna. Grönt, rosa, grått, brunt och blått. Det här är alla färger som enligt färgläran ska ge en lugnande och inspirerande effekt. När det kommer till tapeter är det många som väljer tidlösa blom- eller naturmönster.

Golv

Eftersom mångas fokus ligger på väggarna så glöms oftast golven bort. Går du ändå i tankarna att renovera ditt hem, överväg då att göra en golvläggning också. Det finns många olika företag som utför golvläggning till olika priser och gärna hjälper dig med dina idéer. Till skillnad från färg och mönster på väggar så är golv mer tidlösa. När du väl har investerat i ett nytt golv så kommer det sitta där, förhoppningsvis under en längre tid och utan att det går ur trenden.

Idag väljer många golv som går mer enhetligt med resten av hemmet. Några av de trendigaste materialen just nu är naturfärgad behandlad ek, Marrakechmönstrat klinker i badrummet samt heltäckningsmattan som gjort comeback.

Möbler

Inredning är en stor del av det intryck som vi ger av vårt hem och de färger vi väljer att använda oss av där. De senaste åren så har second hand-möbler fått ett uppsving, kanske för att vi blivit mer miljömedvetna. Det som många gör med de möbler som de fyndat second hand är att måla eller betsa om dem. Färg och bets till möbler går att köpa i färgbutiker. En mörkare bets är det som är trendigt just nu och de vanligaste färgerna som används till möbler är tidlösa färger som vitt, svart,grått och gärna mer matt än blankt.

Något som kan vara bra att ha med i beräkningen när du ska renovera ditt hem är att du ska utgå från resten av inredningen och hemmet. Om du bor i ett äldre hus, ha då gärna lite byggnadsvårdstänk och restaurera hellre än att renovera. Fråga om råd. Oavsett om du ska renovera på egen hand eller anlitar en firma kan det vara givande att bolla med ett proffs för att du ska få dina renoveringsdrömmar till verklighet.

portal