Saker du inte visste om färg

Färg är på en och samma gång någonting helt vardagligt och fullständigt magiskt. Beroende på vilka färger någonting har kan det uppfattas antingen som urtråkigt, deprimerande eller sjaskigt eller som färgsprakande och livfullt. Färger påverkar helt enkelt hur vi känner och hur vi tänker. Det känner de flesta av er redan till. I det här inlägget ska jag kort skriva om två saker om färger som ni kanske inte visste.

Eftersom färg är såpass viktigt för hur vi som människor uppfattar saker och ting säger det sig självt att det är viktigt att du lägger ned lite tid på hur det ser ut i ditt hem. Hos Buildor.se hittar du allt du behöver för renoveringar, byggprojekt och annat hemmafix. Du kan bland annat köpa golv av hög kvalitet – få saker gör så mycket för att på kort tid förändra intrycket av ett rum som att byta golv. De erbjuder dessutom snabba hemleveranser. Så det enda du behöver göra är att beställa vad du behöver, vänta några korta dagar och sedan är det bara att sätta igång.

En sak du kanske inte visste om färg är att rött är den första färgen vi kan uppfatta. Som bebisar är det rött vi först kan tolka, följt av orange och gult.

Att människor kan ha fobier för allt mellan himmel och jord känner väl också de flesta till. Få fobier bör dock vara så jobbiga som kromofobi som är fobi för färger. Vanligtvis uppträder fobin som rädsla för specifika färger (det finns dessutom separata namn för fobier för enskilda färger). I de flesta fall är det som tur är en fobi som det går att råda bot på, bland annat genom KBT-terapi.

portal