Rätt färg höjer värdet på din bostad

Att fräscha upp sin bostad inför en visning är viktig för att du ska kunna få ett så högt pris som möjligt. Slitna tapeter och fläckiga väggar ger en tråkig känsla och potentiella köpare kommer att välja ett annat objekt eller ge ett lägre bud.

Vid uppfräschningen av din bostad är det inte bara in- och utvändiga ytor som behöver målas om utan det kan även behövas en del snickeriarbeten. Att ha en altan i trä som ligger i direkt anslutning till altandörren skapar en härlig plats för avkoppling. Genom att välja prisvärt virke hos Byggmax kan du bygga en stor altan utan att behöva bli ruinerad. En altan lockar många köpare och genom att möblera altanen på rätt sätt upplevs det som att bostaden har ett extra rum.

Neutrala färger

Att måla om väggarna är ett enkelt och billigt sätt att öka värdet på din bostad men det gäller att välja rätt färg. Tänk på att neutrala färger skapar en harmonisk bakgrund till möbler och övrig inredning. En färgstark tavla försvinner lätt om väggen bakom är i en intensiv färg medan en mjuk grå eller beige färg istället lyfter fram motivet. Jordnära färger i beige och grått hör till de klassiska inredningstrenderna och fortsätter att vara populära år efter år. I dagens stressade samhälle med ständig uppkoppling och informationsbrus är det många som söker efter lugna oaser och vill att hemmet ska vara en plats för avkoppling och reflektion. Ett hem med lugna färger och mycket gröna växter tillsammans med mjuka mattor och en skön soffa är därför populärt och lockar många köpare. Vid försäljningen av ett hem med väggar i knallgult med kala golv och hårda möbler i metall så kommer antalet budgivare troligen att vara betydligt färre.

Homestyling

Inför fotografering och visning av bostaden finns det flera sätt att höja värdet förutom att måla om och bygga en stor altan. Begreppet homestyling har under de senaste åren blivit allt mer populärt och handlar om att förändra inredningen av bostaden och fräscha upp den på olika sätt. Att rensa bort en del av inredningsdetaljerna och plocka bort personliga föremål som fotografier är första steget. En ordentlig storstädning med fönsterputs är också viktigt. Lägg till vackra kuddar och plädar i soffan samt införskaffa lyxiga handdukar till badrummet. Gröna växter, mjuka mattor och tavlor på väggarna skapar en ombonad känsla i bostaden. Eftersom de potentiella köparna har olika smak är de viktigt att bostaden är så neutral som möjligt för att dem som kommer på visningen ska kunna “flytta in” mentalt. Välj därför att plocka undan alltför udda och speciella möbler eller prydnadssaker. Tavlor eller fotografier som kan vara provocerande för vissa ska också plockas bort som till exempel motiv på nakna människor eller politiska uttryck.

Genom dessa tips kommer du att höja värdet på din bostad utan att behöva göra en omfattande och kostsam helrenovering. Den enda nackdelen med att snygga till hemmet inför försäljningen är att du kanske kommer att upptäcka hur fint det är och att du inte längre vill flytta!

portal