Inreda ett skräckhus

Om man ska hålla i en halloweenfest kan det vara roligt att inreda hela sitt hus till ett riktigt skräckhus. Man kanske inte kan komma upp i samma mått som de stora läskiga husen på tivoli men med enkla medel kan man faktiskt komma en bra bit på vägen. En så enkel sak som att tillsätta mörkare färger, att måla om en vägg eller liknande kan göra en hel del.

Utklädda spöken

När man planerar för sin halloweenfest är det klokt att fråga om man kanske kan få några att ställa upp i riktigt läskig halloweenutklädnad för att skrämma gästerna. De utklädda får gärna komma lite tidigare och sedan kan man ordna en spökvandring då de hoppar fram. Efteråt får de såklart vara med på festen som alla andra.

Speglar på väggarna

Ett sätt att göra saker lite mer läskiga är genom att hänga upp gamla, gärna lite trasiga, speglar på väggarna. Att måla dem med lite svart färg gör också sitt. En häftig och läskig tavla kan man skapa genom att skriva ut en bild på ett läskigt ansikte som man sedan sätter bakom ett glas i en ram. Man målar sedan glaset med svart färg så att ansiktet bara kan anas om man kommer riktigt nära. Det skrämmer de flesta gäster.

Färg

Har man ett rum som inte används till något kan man passa på att inreda det extra läskigt. Kanske ska det trots allt målas om? Varför då inte ta chansen att använda färg för att göra rummet läskigt. Svarta väggar, kanske med ett mönster av blod som rinner ner för dem är en häftig detalj som också är relativt unik. Färg kan också användas för att färgsätta andra saker. Blomkrukor, lådor, kartonger och annat kan målas i skrämmande färger eller motiv. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Spindelnät och annat otäckt

För att halloweenfesten ska bli riktigt läskig kan det också krävas en del annan inredning. Pumpor, häxhattar, läskiga lampor, skelett och spindelnät är som givna. Varför inte hänga upp lite spindelnät precis i en dörröppning så att alla gäster tvingas gå in i det. Det gör inget om nätet inte syns så tydligt. Det ger bara en bättre effekt. Än bättre blir det om några små plastspindlar göms i nätet så att de riskerar att fastna i besökarnas hår eller kläder. Det kan bli en rejäl chock för den som inte märkt av spindelnätet så tydligt. En annan sak som är bra att tänka på är att inte använda allt för många levande ljus, i alla fall inte där någon riskerar att gå emot dem eller där saker kan blåsa in i ljusen. Det kan sluta med en riktigt allvarlig brand som följd.

portal